Oświadczenie MKS Zagłębie Lubin

Szanowni Państwo,

MKS Zagłębie Lubin informuje, że Niepubliczna Szkoła Podstawowa Szkoła Mistrzostwa Sportowego w Piłce Ręcznej MKS Zagłębie Lubin nie rozpocznie swojej działalności we wrześniu br. z powodu napotkanych, nieprzewidzianych trudności organizacyjnych.

Jednocześnie pragniemy Państwa zapewnić, że nie porzuciliśmy projektu organizacji Niepublicznej Szkoły Podstawowej Szkoły Mistrzostwa Sportowego. Już dziś prowadzimy działania, aby przed kolejnym rokiem szkolnym wszystkie sprawy związane z działalnością szkoły były zakończone najpóźniej w czerwcu. Od lutego 2019 roku rozpoczniemy nabory uczniów do nowych klas wśród dzieci i młodzieży ze wszystkich szkół lubińskich i ościennych gmin. Celem naszym jest, aby tworzone oddziały szkoły podstawowej miały zapewniony wysoki poziom nauczania, jak również były elitarne pod względem szkolenia sportowego. Planujemy zajęcia nie tylko z wybranej, kierunkowej dyscypliny sportu, ale też inne atrakcyjne formy aktywności, pozwalające na wszechstronny rozwój psycho-motoryczny i intelektualny.

Przepraszamy Państwa za niedogodności i dziękujemy za okazane nam zaufanie. Przepraszamy dzieci i młodzież, które zgłosiły swój akces do szkoły. Prosimy o wyrozumiałość i zaufanie nam w przyszłym roku szkolnym.

Pozostajemy z wyrazami szacunku,

MKS Zagłębie Lubin

Oryginały złożonych dokumentów można odbierać w siedzibie MKS Zagłębie Lubin, ul. Marii Skłodowskiej – Curie 98 w godzinach od 8:00 do 15:00.